Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ζαχαροπλαστική - Παγωτό Βανίλια

Φτιάξε σπιτικό παγωτό βανίλια εύκολα και γρήγορα. Δοκίμασε το κι εσύ στο σπίτι... 


Πάμε στα υλικά:
300ml. Κρέμα γάλακτος
300ml. γάλα
100gr. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
** Η κρέμα γάλακτος και το γάλα, εναλλακτικά μπορεί να είναι light.


Ακολουθησέ με - Διαδικασία:

Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να γίνει σαντιγί. Γύρω στα 10 λεπτά θέλει, αν το γυρίσετε στη γρήγορη σκάλα.

Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τώρα είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη.

Προσοχή δεν τελειώσαμε εδώ.

Για να δώσουμε στο παγωτό βελούδινη και κρεμώδη υφή, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:

Αφού έχει μείνει στην κατάψυξη 40 λεπτά, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ ή το ραβδωτό μίξερ χειρός αν διαθέτουμε έτσι ώστε να σπάσουν όλα τα μικροσκοπικά παγάκια που έχουν σχηματιστεί (κυρίως κοντά στα τοιχώματα του σκεύους σε αυτή τη φάση).

Επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία τώρα ανά 30 λεπτά, άλλες 3 ή 4 φορές. Όσο περισσότερες φορές και όσο καλύτερα καταφέρουμε να σπάσουμε τους μικροκρυστάλλους πάγου, τόσο πιο κρεμώδη υφή θα έχει το παγωτό μας.

Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να είναι σχετικά ρηχό. Φυσικά τόσο όσο να μπορούμε να δουλεύουμε με το μίξερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου