Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ζαχαροπλαστική - Cheesecake (Τσίζκεϊκ)

Σήμερα θα φτιάξουμε τσίζκεϊκ και μάλιστα την ελληνική του έκδοση. Ακολόυθήστε την συνταγή και δοκιμάστε ένα ονειρευμένο γλυκό...

Πρώτα απ'όλα τα υλικά για τη βάση:
  • 200 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 110 βούτυρο βιτάμ λιωμένο (όχι καυτό, απλά λιωμένο)
Έπειτα τα υλικά για τη γέμιση:
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο ή φρούτα του δάσους
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Πάμε για την εκτέλεση:

Κτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατέβουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Αφού γίνει μια μάζα, παίρνουμε μια φόρμα δακτυλίδι 20 εκ . και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
(το μπισκότο με το βιτάμ δεν τα ψήνουμε γιατί γίνεται πολύ σκληρό)

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα.

Χτυπάμε την μαρμελάδα στο μπλέντερ μαζί με το κονιάκ (προαιρετικό το στάδιο αυτό, αλλά κάνει την διαφορά


Στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και βγάζουμε τη φόρμα από το γλυκό πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου