Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Συνταγές - Πένες με πιπεριές Φλωρίνης και Πέστο δυόσμου

Σήμερα σας προτείνουμε κάτι αρκετά μεσογειακό με αρώματα από την Μακεδονία μας και ιδιαίτερα από τη Φλώρινα. Θα χρησιμοποιήσουμε άκρως ελληνικά υλικά, όπως πιπεριές Φλωρίνης και δυόσμο.


Τί θα χρειαστούμε;
  • 500 γραμμάρια πένες
  • 200 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σουσάμιΕκτέλεση: 

θα μας πάρει περίπου 35 λεπτά και θα μαγειρέψουμε για τέσσερα άτομα

Ας μαγειρέψουμε: 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με κρύο νερό (αν δεν θέλετε να χάσετε πολλά από τα θρεπτικά υλικά του αμύλου, πολύ απλά δεν τα περιχύνετε με κρύο νερό).

Πλένετε καλά τον δυόσμο και τον αφήνετε να στεγνώσει από τα πολλά νερά (συνήθως σε μια καθαρή υφασμάτικη πετσέτα, απλώνετε τον δυόσμο και τον σκουπίζτε).

Στην συνέχεια σε ένα μικρό μίξερ ανακατεύετε τα φυλλαράκια του δυόσμου το κουκουνάρι μαζί με το ελαιόλαδο λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το πέστο δυόσμου είναι έτοιμο (εύκολη παρασκευή Πέστο).

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα δύο κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει και προσθέτετε την πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες φέτες τα ζυμαρικά και το πέστο δυόσμου.

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά λευκά πιάτα προσθέτοντας από πάνω λευκό σουσάμι.

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου