Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μεσογειακές Συνταγές - Paella (Παέγια)

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στην Ισπανία, ένα ταξίδι στα νοτιοανατολικά αυτής και ειδικότερα στην Βαλένθια. Ένα παραδιασκό πιάτο έρχεται για εσάς. Πολλές οι παραλλαγές, όπως αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο ψαριού ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε...

Πάμε για τα υλικά  (για 5 άτομα):

2 φλυτζάνια ρύζι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
γαρίδες, μύδια, αχιβάδες κι άλλα θαλασσινά
αλάτι, πιπέρι, αθαφράν
5 κοπανισμένα γαρύφαλλα
μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο




Ακολούθησέ με - Διαδικασία:
Σ’ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο κ’ τα 2 κλαδιά μαϊντανό.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 5 λεπτά κ’ τα βγάζουμε αφήνοντάς τα σ’ ένα πιατάκι.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο κι αμέσως (σε 5 λεπτά) τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια (αν προτιμάτε ξεφλουδισμένες) κ’ τις πιπεριές επίσης κομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο κι 1 κλαδί μαϊντανό. Τα αφήνουμε όλα αυτά να τσιγαριστούν 15 λεπτά, λειώνοντας τις ντομάτες με την άκρη μιας κουτάλας με τρύπες.
Το σβήνουμε και το περνάμε από τον μύλο μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδιά μαϊντανού και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα μετρήσουμε σε φλυτζάνια τον πουρέ.
Στο τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό του λαδιού και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο κι όλα τα θαλασσινά, μετά το ρύζι και τα υπόλοιπα συστατικά.
Προσθέτουμε το νερό κατά τρόπο που νερό και πολτός να είναι 5 φλυτζάνια (του τσαγιού).
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε μ’ένα κουτάλι ξύλινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου