Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συνταγές - Λευκή σάλτσα από τον Μιχάλη

Θα δοκιμάσουμε μια συνταγή ενός φίλου μας, του Μιχάλη. Θα κάνουμε μια λευκή σάλτσα που θα συνοδεύσει τις βασικές μας επιλογές, όπως πάστα, ρύζι ή πατάτες.



Ας δούμε τα υλικά:

  • 2 κολοκυθάκια πράσινα
  • 1 πράσσο (το πολύ δύο για τους γλεντζέδες)
  • φιλέτο γαλοπούλας σε κύβους
  • κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • φύλλα μαϊντανου για διακόσμηση

Πώς θα το μαγειρεύσουμε:

Πρώτα απ'όλα τσιγαρίζουμε την γαλοπούλα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Θέλουμε να ψηθεί το πουλερικό σε δυνατή φωτιά για να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο.

Έπειτα βάζουμε την γαλοπούλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το πράσσο και τα κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες με λίγο νερό να βράσουν, τόσο, όσο να μαλακώσει το κοκοκύθι.

Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε την γαλοπούλα μας μέσα και χαμηλώνουμε την φωτιά. ( σε κουζίνα που το μέγιστο είναι το 6 βάζουμε την ένταση στο 4)

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα με μία πρέζα αλάτι και πιπέρι και το βράζουμε ώσπου να χυλώσει το μείγμα. Μόλις χυλώσει, το βγάζουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι ή μακαρονια. 

Τα φύλλα του μαϊντανου, τα κόβουμε με το χέρι και διακοσμούμε το πιάτο

- γρήγορη στην πράξη, θεϊκη στην γεύση! Περιμένουμε τις κριτικές στο blog μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου